Οι Till I Drop Dead στον Rockgenesis.gr

487551_4809528116322_141247745_nΟι TILL I DROP DEAD είναι μια Post Hardcore / Metalcore band και ιδρύθηκαν μέσα στο 2012. Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται για το πρώτο του EP που αναμένουμε να ακούσουμε και με ευχαρίστηση μας παραχωρούν συνέντευξη στον  Rockgenesis.gr!

Μέλη: Giwrgos Panousis Grin: Bass Guitarist

Thanos Galanis: Guitarist

Spuros Snow: Guitarist

George Tsikatos: Drummer

Ctef Cteven:Clean Vocalist

Tzanis Coree:Screams / Back Vocals

 

1. Πως βγήκε το όνομα και τι ιστορία αντιπροσωπεύει;

Στην αρχή όλα τα μέλη της μπάντας προτείναμε διαφορετικά ονόματα. Δυστυχώς τα περισσότερα ήταν κατειλημμένα. Έτσι μια μέρα βγήκε το όνομα Till I Drop Dead που ομόφωνα είπαμε ότι μας άρεσε και τελικά το κρατήσαμε.

2. Πόσο αυστηροί είστε με τον εαυτό σας για να έχετε καλή σκηνική παρουσία;

Η σκηνική παρουσία, αν και δεν είναι το κύριο μέλημα μας, δεν παύει να μας απασχολεί γιατί, κακά τα ψέματα, άμα δεν αρέσεις στο κοινό από τα Lives  γιατί να κάτσει να σε ψάξει σε facebook και τα σχετικά? Γι’ αυτό και σαν μπάντα προσπαθούμε κυρίως να βελτιωθούμε στην σκηνική μας παρουσία (χωρίς αυτό να μας αποσπά από την αγάπη μας για την μουσική).

3. Τι σχέδια έχετε για το 2013;

Μέσα στο 2013 αν όλα πάνε καλά θα προσπαθήσουμε να δημοσιεύουμε το 1ο μας single το οποίο θα συνοδεύεται και από ένα lyric video! Αυτός είναι ο πιο κοντινός μας στόχος, και αν αυτό πάει καλά τότε θα ακολουθούσουν και άλλα μεγαλύτερα πράγματα από μας.

4. Από ποιές μπάντες έχετε επηρεαστεί για να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό ύφος;

Βασικές μας επιρροές είναι οι: Parkway Drive, As I Lay Dying ,A Day to Remember, Asking Alexandria, Bring me the Horizon, Blessthefall, The Devil wears Prada. Αλλά και παλαιότεροι όπως Bullet for my Vallentine, Slipknot κ.ά..

562677_4809531516407_2023647270_n

5. Ποια είναι η άποψη σας για τη Μουσική βιομηχανία στη χώρα;

Η μουσική βιομηχανία της Ελλάδας μας φαίνεται πολύ οπισθοδρομική και κλειστή σε νέα είδη που στην ουσία δεν είναι καν νέα. Απλά η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε θέμα μουσικής. Μάλλον λάθος , όχι η Ελλάδα, αλλά η ελληνική μουσική βιομηχανία, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της χώρας που την ψάχνει με νέα είδη, βλέπε Metalcore/Post Hardcore κτλπ…

6. Πιστεύετε πως η ύπαρξη ενός Festival  τύπου Rockwave ή Sonisphere για core συγκροτήματα θα βοηθούσε στην προώθηση του είδους;

Φυσικά και θα βοηθούσε στην προώθηση του είδους όπως ακριβώς βοήθησε την Heavy metal , metal , thrash κ.τ.λ . Οπότε ναι θα ήταν απίστευτα χρήσιμο για την core μουσική ένα τέτοιου είδους festival διότι για να μπεις σε ένα τέτοιο festival θα πρέπει να είσαι καλός άρα αναδεικνύονται καλά συγκροτήματα μέσα από αυτό.

7. Κατά τη γνώμη σας η core μουσική είναι μια παροδική τάση για το κοινό, επειδή είναι καινούργιο είδος η πιστεύετε ότι θα κρατήσει όπως η Heavy Metal;

Η Heavy Metal  στην εποχή της ήταν κάτι καινούριο το οποίο το σνόμπαραν οι περισσότεροι στην αρχή, μέχρι που ήρθαν οι Metallica  με τις μπαλάντες τους και την έκαναν πιο mainstream σαν είδος. Το ίδιο πιστεύουμε  έγινε και με την core  από την στιγμή που εμφανίστηκαν οι Asking Alexandria, οι οποίοι την έκαναν πιο post με τα beatakia και όλα αυτά. Για κάποιο λόγο το έχουμε  δει αισιόδοξα το θέμα της core μουσικής και πιστεύουμε πως ήρθε για να μείνει.

8. Ακούτε ραδιόφωνο η Web-Radio, κι αν ναι τι πιστεύετε πως λείπει από το Ελληνικό ραδιόφωνο;

Οι περισσότεροι ακούμε και πιστεύουμε πως στο ραδιόφωνο θα πρέπει αντί για τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών να παίζονται καινούρια νεανικά συγκροτήματα με προοπτικές. Έστω και αυτό το πράγμα θα βοηθήσει τα περισσότερα συγκροτήματα στο να αποκτήσουν κοινό και στο να γίνουν πιο γνωστοί στο χώρο της μουσικής.

734317_4809533636460_2085842269_n

9. Ποια είναι η άποψη σας για τα Battle of the Bands όσο αφορά την ανάδειξη νέων συγκροτημάτων;

Το Battle Of The Bands εκτός από το ότι δίνει ένα κίνητρο σε όλους τους μουσικούς για να δουλέψουν σκληρά και να αγωνιστούνε στο festival αυτό, έχει βοηθήσει πολύ στην ανάδειξη συγκροτημάτων κυρίως μέσω των μεγάλων επάθλων του που στην ουσία δίνει μεγάλες ευκαιρίες σε κάποιον που τα αξίζει.

10. Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει η μουσική η οι στίχοι, και πως χαρακτηρίζονται οι στίχοι σας; 

Πρώτα κοιτάμε την μουσική. Δηλαδή τα μέτρα να είναι σωστά, να συνθέσουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας εξ αρχής και να είναι ρυθμός που θα ελκύσει τους fan της core μουσικής . Βέβαια δεν θα έλεγα ότι «ξεπετάμε»  τους στίχους, δηλαδή θέλουμε οι στίχοι να έχουν ένα νόημα οποιουδήποτε  είδους νοήματος είναι αυτό.

3 Comments

  1. Tzanis says:

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Μπίκα και στο ROCKGENESIS.GR

  2. Soulele says:

    Εμείς ευχαριστούμε παιδιά :) Συνεχίστε έτσι!

  3. Tzanis says:

    Και τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει το πρώτο Official Single μας!